s

A causa de la situació actual del Covid-19, finalment hem decidit tancar temporalment la venda de Sardines d'aquesta temporada. Això ens servirà, tanmateix, per a focalitzar-nos intensament en la pròxima temporada 2020/2021 amb la il·lusió de treure la millor col·lecció de Sardines!!! Les més còmodes, resistents i boniques del mercat! L'espera valdrà la pena!!!!!

Debido a la situación actual del Covid-19, finalmente hemos decidido cerrar temporalmente la venta de Sardines de esta temporada. Esto nos servirá, sin embargo, para focalizarnos intensamente en la próxima temporada 2020/2021 con la ilusión de sacar la mejor colección de Sardines!!! Las más cómodas, resistentes y bonitas del mercado! La espera valdrá la pena!!!!! Ens veiem aviat!!!!! Cuidar-vos Sardines! Be a Sardine!!! Flow and let flow! Like a Sardine!!

Com neix el projecte?

Se’ns va plantejar l’oportunitat d’introduir-nos en un món totalment aliè, l’espardenya per homes. I “miraculosament” ens hi vam llançar, vam ser inconscients/valents per primera vegada en molts anys. I vam dir SÍ. I vam descobrir un món i una manera de fer les coses diferent.

Vam descobrir la feina artesanal, autèntica, sostenible i serena dels productors d’espardenyes de la Rioja i una manera de produir que engloba els valors i objectius que avui tan busquem i que en realitat no són nous: responsabilitat amb la nostra gent i amb l’entorn, solidaritat, senzillesa però sense renunciar a la qualitat i a voler fer les coses de la millor manera possible, autenticitat, respecte a la tradició i als productes de sempre, il·lusió pel futur i la innovació…..
I ens van inspirar i molt.

Les Sardines son autèntiques i confeccionades a mà com s'han fet tota la vida.
Només s'han utiliyzat materials d'origen natural i son de molta qualitat.
Funcionals i especialment còmodes gràcies a la seva plantilla interior.
Les Sardines aposten per recuperar l'orgull de ser un producte 'bàsic' però sense renunciar a l'estètica, ni a la innovació ni molt menys a la bellesa.

¿Per què una Sardina?

 

Perquè les sardines son un peixet de tota la vida i per tota la vida, senzill però no per això menys exquisit. La sardina és esvelta, brillant, molt sana i ideal pera compartir en una taula amb tots els nostres!.

I a més, les espardenyes recorden la forma d’una sardina!
Estem enamorats del nostre nom! És perfecte pel nostre producte i allò que volem transmetre!

Com es fan?

Matèria prima

El procés de fabricació comença seleccionant les matèries primeres principals: fil de jute, goma, lona i fil de cotó.

El Jute

El fil de jute es col·loca a les màquines de trenar per poder fer la trena.

L’Ordit

La trena es col·loca en una taula especial per fer la forma de la sola de l’espardenya. Diferents mides per cada número de sola.

El cosit

El cosit de l’espardenya es fa a mà. Recordem que parlem d’un producte artesanal.

La sola

Les nostres soles de jute estan vulcanitzades amb goma per fer-les més resistents al desgast i a la humitat. Es talla la goma de la sola i s’introdueix als motllos, primer la goma i a sobre la solla de jute. Mitjançant la calor i la pressió del motlle es vulcanitza i ja tenim la sola de l’espardenya.

Tallament de la lona

El procés continua amb el tallament de la lona. Normalment el tallament de la lona es fa a 12 peces de lona d’uns 200 m cada una. Cada espardenya porta una part de darrera i una part de davant que es tallen per separat.

El paquet

Quan està tot preparat i llest, es preparen els paquets. Cada paquet porta cinc dotzenes de soles del mateix número, cinc dotzenes de teles per aquest número i fil de cotó per cosir-les.

El cosido

El cosit de l’espardenya es fa a mà. Recordem que parlem d’un producte artesanal.

Compromesos amb la qualitat i el medi ambient

 

“ARTESANÍA DE LA RIOJA”, és un distintiu atorgat pel govern de La Rioja que acredita i reconeix l’origen i la naturalesa artesanal de productes elaborats per empreses i artesans de la Rioja.

0